Meststoffen - Description

Gazonmeststoffen kopen bij MOOWY

Kou en warmte, spelende kinderen en huisdieren, onkruid en ongedierte en ontelbare maaibeurten. Een gazon krijgt veel te verduren in een jaar. Door je gazon te bemesten geef je de bodem de aandacht die hij verdient en creëer jij die mooie, dichte, gezonde en groene grasmat. Wat de behoefte ook is: renovatie, mosbestrijding of het ontwaken uit de winter, bij MOOWY hebben we de beste kwaliteitssoorten gazonmeststoffen voor jouw gazon. Wij lichten aan je toe waarom je het gazon moet bemesten, welke soorten gazonmeststoffen er zijn, wanneer je het best kunt bemesten en hoe je een meststof toedient.


Waarom gazon bemesten?

Een gazon heeft – naast zuurstof en water – ook voeding nodig. Deze voeding komt in de vorm van gazonmest. Door je gazon te voorzien van gazonmeststoffen verbeter je de bodem, ga je onkruid tegen en gaat het gras weer groeien. Je zal zien dat het gezonder en sterker wordt en er aanzienlijk beter uit gaat zien, in elke periode van het jaar.


Wanneer bemesten?

Je kunt je gazon het best 3 à 4 keer per jaar bemesten. In het voorjaar, in de vroege zomer, eventueel in de late zomer en als afsluiter nog een keer in het najaar. Door in de lente te bemesten maak je het gras als het ware wakker na de winter en stimuleer je de groei. Door in de zomer te bemesten, zorg je ervoor dat het gras, ondanks droge periodes en intensief gebruik, toch mooi blijft. En met de najaarsbemesting bereid je je gazon voor op de koude winter.

Om de gewenste uitstraling te krijgen, dien je in de verschillende seizoenen verschillende gazonmeststoffen met verschillende NPK-verhoudingen te gebruiken. Je gazon heeft immers elk seizoen een andere behoefte. Gebruik je een gazonmeststof in de verkeerde periode, dan kan dit ernstige gevolgen hebben. Er ontstaan bruine plekken door verbranding en deze plekken herstel je helaas niet op een andere manier dan door te verticuteren of uit te harken en opnieuw gras in te zaaien.


Soorten gazonmeststoffen

Welke soorten gazonmeststoffen zijn er? Bij MOOWY ben je aan het juiste adres voor de volgende soorten, speciaal voor de behoeften van jouw gazon voor elk specifiek seizoen. De belangrijkste voedingstoffen stikstof (N), fosfor (P) en kaliumoxide (K) zitten – zij het in wisselende samenstellingen – in al onze gazonmeststoffen.

 

Gazonkalk

Mest wordt in het voorjaar het best opgenomen als je enkele weken daarvoor kalk hebt gestrooid. Door kalk te strooien maak je de grond minder zuur en is de bodem beter in staat gazonmeststoffen op te nemen. Het resultaat? Gras dat beter groeit én minder kans op mos. Is de bodem te zuur? Kalk herstelt deze direct. Is de bodem minder zuur, dan optimaliseert kalk de zuurgraad geleidelijk aan. Lees meer over kalk strooien voor een prachtig gazon.

 

Gazon meststof voor een nieuw gazon: Lawn Starter

De naam zegt het al: deze meststof geeft je gazon de beste start. Deze meststof is speciaal ontwikkeld voor nieuw in te zaaien gazons. De samenstelling bevordert de ontwikkeling van de jonge grasplant en zorgt voor een sterke basis van jouw gazon.

 

Bemest na de winter met ijzermeststof

Een meststof met ijzersulfaat verdringt mos snel en veilig en helpt het gazon te herstellen na de winter. Het verbetert de celstructuur van de grasplant, wat het gras beter bestand maakt tegen verticuteren. Bovendien geeft deze gazonmeststof je grasmat een kleurboost; binnen een paar dagen heeft het een mooie, diepgroene kleur.

 

Bemest in de lente met Spring Boost

Geef je gazon aan het begin van de lente een boost met onze lentemeststof. Spring Boost zorgt voor een snelle en gezonde groei, stevige wortels en een betere weerstand na de wintermaanden. Gebruik het na het verticuteren voor een snel herstel van je grasmat.

 

Bemest in de zomer en herfst met Easy Mow

Speciaal voor mensen met een volle agenda: de Easy Mow-meststof geeft het gazon 90 dagen lang alle voedingsstoffen die het nodig heeft maar gaat extreme groei tegen. Zo hoef je minder vaak gras te maaien. Ideaal voor in de zomer en herfst.

 

Allround bemesten met Vital Plus

Een gazon krijgt veel te verduren. Zon, rennende kinderen en eventuele huisdieren, festiviteiten. Met Vital Plus geef je het gazon net dat steuntje in de rug om weer aan te sterken en goed voorbereid de winter in te gaan. Deze allround-meststof is op vorstperiodes na het hele jaar te gebruiken.

 

Hoe gazonmeststoffen strooien?

Hoe je je gazon bemest hangt voornamelijk af van de grootte van je tuin. Hoef je slechts een klein gedeelte te bemesten, kan dat prima met de hand. Zorg er wel voor dat je de meststof gelijkmatig verdeelt. Met een strooiwagen weet je zeker dat dit lukt, en krijg je een mooi, egaal groen gazon. Strooi eerst in verticale banen en daarna in horizontale. Zo weet je zeker dat je geen stuk overslaat. Is je gazon droog? Sproei dan direct na het strooien. Zo weet je zeker dat de meststoffen worden opgenomen in de bodem. Regen op komst? Bemest dan enkele uren voor de verwachte bui.

Meer weten over bemesten? Lees hier het volledige artikel over gazon bemesten. Hier kun je organische mest kopen.

x
x