Graszaad - Description

Graszaad kopen bij MOOWY

Er zijn verschillende manieren om een mooi gazon aan te leggen. Zo kun je gras zaaien of ervoor kiezen om graszoden te laten leggen. Misschien gaat jouw voorkeur wel uit naar zo weinig mogelijk onderhoud en laat je kunstgras leggen. Wil je graszaad inzaaien, dan ben je bij MOOWY aan het juiste adres. In ons assortiment vind je diverse soorten graszaad, allen van de hoogste kwaliteit. Hieronder lichten wij aan je toe wanneer je het best kunt zaaien, uit welke soorten graszaad je kunt kiezen en hoe je gras zaait.


Wanneer gras zaaien?

De beste tijd om te zaaien is in het voorjaar of in het najaar, maar eigenlijk kan het het hele jaar door. Wat van belang is, is dat de bodemtemperatuur minimaal 10 °C is, het vochtgehalte op peil is en het graszaad contact kan maken met de bodem.


Soorten graszaad

Welke soorten graszaad zijn er? Als je zelf gras wilt zaaien, dan kun je kiezen uit verschillende graszaadmengsels, zoals graszaad voor Sport- & Speelgazon, Schaduwgazon en Siergazon. Ook verkopen we snelkiemend graszaad en graszaad voor een snel herstel in het assortiment. Welke soort graszaad je kiest hangt af van het doel van jouw gazon.
 

Graszaad voor Sportgazon & Speelgazon kopen

Trap je graag een balletje, rent je hond over het gras en wil je vooral een gazon waarop geleefd mag worden? Zaai dan Sport & Speelgazongraszaad. Ons eigen mengsel Sports & Fun bevat een hoog percentage fijnbladig Engels raaigras, hierdoor kan de grasmat tegen een stootje en is het bestand tegen intensieve betreding. Geen geduld om lang te wachten op die mooie grasmat? Dit graszaad kiemt tussen 7 en 14 dagen en vestigt zich makkelijk. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en bestand tegen strenge winters.

Graszaad voor Schaduwgazon kopen

Veel bomen in de tuin, een gebouw dat zonlicht tegenhoudt of simpelweg een tuin op het noorden? Als er niet veel zonlicht in je tuin komt, komt gewoon gras niet tot zijn recht. In Schaduwgazongraszaad zitten grassoorten die een lage lichtbehoefte hebben. Het gras heeft een wat fijnbladige structuur en groeit langzaam. Hierdoor hoef je minder vaak gras te maaien. Shade & Sun is zeer geschikt voor schaduwrijke gebieden maar kan ook goed op zonnige plaatsen worden gebruikt.

 

Graszaad voor Siergazon kopen

Wil jij een gazon uit het boekje, een pronkstuk dat er mooi bijligt en dat je niet per se intensief hoeft te betreden? Met graszaad voor Siergazon Premium Lawn creëer jij je eigen Engelse siertuin. Het gras groeit langzaam, hierdoor hoef je minder vaak te maaien. Dit mengel bevat meer fijnbladige soorten waardoor het lekker zacht aanvoelt. Het heeft een hoge sierwaarde en kan beter tegen kort maaien.

 

Snelkiemend graszaad kopen

Wil jij snel een mooi en vol gazon? Met snelkiemend graszaad – de naam zegt het al – heb je dat in no-time voor elkaar. Het Power Lawn-mengsel bestaat voor het grootste deel uit Engels raaigras, waardoor je grasmat zó sterk is dat het niet alleen bestand is tegen rondrennende kinderen, maar ook met gemak de winter overleeft en vaak jarenlang mee kan.

 

Graszaad kopen voor een snel herstel

Kale plekken in je grasmat herstel je snel met Quick Repair-graszaad. Binnen twee weken zie je er niets meer van terug. Door het hoge percentage Engels raaigras kan het gras goed tegen betreding en komt de schade in de toekomst minder snel terug. Je gazon herstellen was nog nooit zo makkelijk!

 

Hoe gras zaaien?

Hoe kun je het best gras zaaien? Volg onderstaand stappenplan en leg je eigen gazon aan.

  1.     Verwijder onkruid en stenen van de grond
  2.     Ploeg de grond om en egaliseer deze
  3.     Zorg dat de grond vochtig genoeg is om het graszaad op te nemen
  4.     Zaai het graszaad met de hand of met behulp van een strooiwagen in
  5.     Verdeel het gelijkmatig over de grond
  6.     Hark het graszaad lichtjes in
  7.     Rol het aan met een gazonwals
  8.     Beregen het gazon licht en houd het vochtig totdat het graszaad kiemt

Meer weten over gras zaaien? Alles wat je moet weten over het zaaien van gras (inclusief uitgebreid stappenplan, checklist en onze 3 gouden tips voor na het zaaien) lees je hier.

x
x