Het najaar, een toptijd voor het gazon!

RSS
Het najaar, een toptijd voor het gazon!

 

Tijdens de zomer lijdt het gras onder hitte, droogte en meer betreding. Hierdoor heeft het nu een verzwakte weerstand. Ondanks dat het er nu nog goed groen uitziet, zal het snel uitdunnen in de winter. Dit heeft mos en kale plekken als gevolg in de lente. Met andere woorden: je bent weer terug bij af.

Dit wil je natuurlijk niet en daarom moeten we de weerstand verhogen voor de winter, dan dunt het minder uit en zal je volgend voorjaar met een prachtig gazon beginnen! Je verhoogt de weerstand makkelijk door te bemesten met Vital Plus. Wanneer meer dan 30% van het gazon kapot is kan je het beste verticuteren, doorzaaien & bemesten. 

Het grootste voordeel om in september aan de slag te gaan is de lage onkruiddruk. Daarnaast moet je je geen zorgen maken om de bodemtemperatuur zoals in de lente. De herfst staat ook bekend om zijn buien, die helpen bij de waterbehoefte van de plant. Kortom: als je wat wil doen, doe het dan in september.

 

Fosfor & Kalium voor een sterke plant

In het najaar willen we niet teveel extreme groei, maar spelen we meer in op de wortelontwikkeling en weerstand van de grasplanten. Geef daarom minder stikstof en meer fosfor en kalium.

De fosfor in Vital Plus stimuleert de plant om een gezonder wortelstelsel te ontwikkelen. Dit maakt de plant gezond en helpt bij het overleven tijdens de winter. Kalium versterkt de celstructuur waardoor de plant minder vatbaar is voor ziektes en schimmels.

 

Magnesium voor een diepgroene kleur

Magnesium stimuleert de productie van bladgroenkorrels waardoor het gras niet alleen groener wordt, maar ook minder energie nodig heeft voor efficiëntere fotosynthese! 

Gezond gras gaat donkergroen de winter in en blijft veel langer diepgroen, zo kunnen we langer genieten van ons gras!

 

  Diep_groen_gras

 

Video: Gazon opknappen in het najaar

Bekijk hier de video waarin ik je uitleg hoe je het gazon in enkele simpele stappen weer mooi op orde krijgt voor de winter!

 

Vorige post Volgende post

 • Louis Hooft
Reacties 5
 • Hans Donkers
  Hans Donkers

  Hallo heb me aangemeld voor maandelijkse update en zou graag gazonzaad bestellen maar heb nog geen kortingcodes ontvangen graag reactie

 • MOOWY
  MOOWY

  Beste Elly,

  15 oktober hanteren we ongeveer als richtlijn om nog te verticuteren, daarna zal het iets lastiger zijn voor het gras om goed te herstellen. Het beste geef je het gras direct na het verticuteren een goede meststof zoals Vital plus.

 • MOOWY
  MOOWY

  Beste Lilian,

  Wat goed werkt zijn lokdozen bij de zandhopen zetten en dan nemen de mieren het gif mee hun nest in.

 • Elly Koppelman
  Elly Koppelman

  Wanneer kan ik nog vertucuteren.

 • lilian
  lilian

  interessant je video’s! heb je ook een suggestie om mieren te weren? ze graven zoveel gangetjes onder het gazon het het helemaal los is komen te liggen. Inmiddels is het dode gras verwijderd en is er opnieuw ingezaaid maar ik zie de eerste mierenhopen en meterslange gangetjes al weer verschijnen in de nu nog zwarte aarde..

Reageer
Naam*
E-mail*
Bericht *
* Verplichte Velden
x
x