Blog

RSS
Holy Moowy: hoe maai je jouw gazon zo strak als een golfbaan?

Holy Moowy: hoe maai je jouw gazon zo strak als een golfbaan? 0

Sla je, net als ik, graag een balletje? Dan weet je hoe een green eruitziet. Een zeer kort gemaaide én goed onderhouden grasmat waarop een bal goed kan rollen. Wil je ook zo’n perfecte grasmat in jouw tuin?
 • Louis Hooft
Gazononderhoud in september

Gazononderhoud in september 1

De vakantie is voorbij. De zomer gaat over in de herfst. Misschien krijgen we eerst nog een mooie nazomer, maar vaak dienen in september de eerste tekenen van de herfst zich aan. De dagen worden korter, kouder en natter. Tijd voor onderhoud aan je gazon! In deze blog leg ik je uit welke klusjes je deze maand nog kunt oppakken.
 • Louis Hooft
5 redenen om een gazon aan te leggen

5 redenen om een gazon aan te leggen 0

Tegenwoordig gaan veel mensen voor een onderhoudsvrije tuin. Tuinen worden betegeld en het (laten) leggen van kunstgras is in opkomst. Maar als je het mij vraagt gaat er helemaal niets boven een fraaie, échte grasmat. In deze blog geef ik je 5 redenen waarom het de moeite waard is om een gazon te hebben.

 • Louis Hooft
Gazononderhoud in augustus

Gazononderhoud in augustus 1

Geef je jezelf lekker even vrijaf deze maand en houd je het bij sproeien? Of kun je niet wachten om die groene vingers van je vrij spel te geven en wil je in je tuin aan de slag? Ook in augustus heeft je gazon onderhoud nodig. In deze blog leg ik je uit welke klusjes je deze maand nog kunt oppakken.
 • Louis Hooft
5x Tuinieren met je kinderen

5x Tuinieren met je kinderen 0

Zitten jouw kinderen veel binnen? Spenderen ze uren voor de tv of op de telefoon of tablet? En wens je soms dat ze wat vaker naar buiten gaan? Laat je kinderen helpen in de tuin. In deze blog geef ik je 5 tips van klusjes die ze prima zelfstandig kunnen uitvoeren of – nog beter – die jullie samen kunnen doen. Op naar quality time met de kids!
 • Louis Hooft
De 10 beste cadeaus voor in de tuin!

De 10 beste cadeaus voor in de tuin! 0

Zoals je natuurlijk weet, zijn we bij MOOWY tuin fanaten. In al ons enthousiasme hebben we de 10 beste cadeaus om aan je vrienden met een tuin te geven verzameld! Deze blog is perfect als je inspiratie nodig hebt voor het perfecte cadeau om aan een tuin fan te geven. Uiteraard mag je deze blog ook gebruiken om ideeën op te doen voor een cadeau aan jezelf! 
 • Louis Hooft
Regenwater opvangen en hergebruiken voor het gazon

Regenwater opvangen en hergebruiken voor het gazon 0

Deze blog gaat helemaal over het opvangen van regenwater en het onderzoeken van de voor- en nadelen van deze milieuvriendelijke manier om uw gazon er prachtig en groen uit te laten zien.

 • Louis Hooft
Je tuin sproeien: 10 tips

Je tuin sproeien: 10 tips 0

Een plant heeft water nodig om de voedingsstoffen op te nemen. Hartstikke belangrijk dus! Daarom in deze blog: alles over je tuin sproeien. Want hoe lang sproei je, waarmee en hoe vaak? Hoe kun je water besparen? Waarop moet je letten in de zomer? En in de winter? Ik geef je 10 watertips.
 • Louis Hooft
Tips voor een koelere tuin: tegels eruit, planten erin!

Tips voor een koelere tuin: tegels eruit, planten erin! 0

Wist je dat het in betegelde tuinen tot wel zeven(!) graden warmer wordt dan bij hun beplante buren? Dit komt omdat tegels zonlicht niet doorlaten, maar reflecteren. Bekijk hier de tips voor een koelere tuin.
 • Louis Hooft
10 tips voor het milieuvriendelijk bestrijden van onkruid en ongedierte

10 tips voor het milieuvriendelijk bestrijden van onkruid en ongedierte 4

Het voorjaar is het moment om weer eens lekker aan de slag te gaan in de tuin. Bomen en planten komen weer tot leven en er kan weer gezaaid worden. Helaas komen met de gewilde planten ook de ongewilde indringers mee.
 • Louis Hooft
8 tips voor een vogelvriendelijke tuin

8 tips voor een vogelvriendelijke tuin 0

Wil je meer vogels in de tuin? Door een grasmat aan te leggen komen ze vanzelf. Met deze 8 tips creëer jij zelf ook een vogelvriendelijke tuin. 
 • Louis Hooft
Het gazon winterklaar maken

Het gazon winterklaar maken 13

In deze blog wil ik meer duidelijkheid creëren over waar we in het latere najaar precies rekening mee moeten houden om het gazon klaar te stomen voor de winter. Zodoende komt het gazon volgend voorjaar veel sneller en sterker terug uit de winterslaap!
 • Louis Hooft
x
x