Last van paddestoelen in het gazon?

RSS
Last van paddestoelen in het gazon?
Paddestoelen in het gazon, voor velen is het frustrerend om ze in het gazon te hebben. Dit is begrijpelijk maar de meeste paddestoelen vormen niet een directe bedreiging voor het gazon!

 

Hoe ontstaan paddestoelen in het gazon?

Het is belangrijk om te begrijpen waarom ze in het gazon groeien voordat we ze gaan aanpakken. Bij het afbreken van dood organisch materiaal in de grond zijn schimmels betrokken. Paddestoelen zijn schimmels die helpen bij dit proces.

In het gazon zijn er vaak meer dan genoeg bronnen van rottend organisch materiaal. Blad, takjes, maaisel en zelfs dierlijke uitwerpselen vormden de ideale omstandigheden voor de paddestoel!"Je kan de paddestoel het beste er uit trekken of gewoon op maaien''Paddestoelen verwijderen uit het gazon

Je kan de paddestoel het beste uit trekken of op maaien. Zorg er wel voor dat je de paddestoel opvangt en verwijderd van het gazon. Zo voorkom je dat sporen zich verspreiden.

Om paddenstoelen definitief uit het gazon te verwijderen, moet je de problemen die er in het gazon zijn oplossen.

 • Als het gazon te nat is, kan je beluchten.
 • Door het gemaaide gras op te vangen in plaats van te mulchen beperk je de hoeveelheid organisch materiaal in de bodem. 
 • Ook met het verticuteren haal je overbodig organisch materiaal weg. 
 • Bij te veel schaduw helpt het om bomen in te snoeien en wat uit te dunnen om zo meer licht in de tuin te hebben. 
 • Je kan ook fungicide gebruiken maar als de oorzaak niet wordt aangepakt dan zullen de paddestoelen altijd terug komen. 

 

Paddestoelen in het gazon laten staan?

Hoewel paddenstoelen in het gazon er misschien lelijk uitzien, zijn ze in feite heel gunstig voor het gazon. Het uitgebreide wortelsysteem van een paddestoel helpt de grond om water vast te houden.

Paddestoelen helpen organische materialen af te breken, in dit proces geven ze voedingstoffen terug aan de het gazon!
 

 

Vorige post Volgende post

 • Louis Hooft
Reactie 1
 • Jean - PIERRE STAELENS
  Jean - PIERRE STAELENS

  En , vooral vergeet niet dat de kaboutertjes ’s avonds terug in hun bedje moeten slapen . Dus geen kabouterhuisjes kapot maken .

Reageer
Naam*
E-mail*
Bericht *
* Verplichte Velden
x
x