3 geheimen voor een prachtig gazon

RSS
3 geheimen voor een prachtig gazon

Ken jij de drie geheimen voor een mooi vol gazon? Ik heb voor jou 3 geheimen die ik erg graag met je wilt delen.

 

Geheim #1

De messen van je maaier, veel mensen kijken er niet naar om. Maar het is ontzettend belangrijk voor de kwaliteit van de sneden. Op het moment dat je maait met botte messen dan scheur je het bovenste van het gras af. Dit gescheurde stuk is gewoon een open deur voor ziektes bacteriën en je krijgt een rare bruine schijn over je gazon dat wil je niet. Maai daarom altijd met scherpe messen. Je kan een nieuwe mes kopen, je kan ook dit mes eraf halen en naar iemand brengen die hem voor je kan slijpen. Belangrijk, maai met scherpe messen!


Geheim #2

Weet je wat een truc is om echt een mooi en vol gazon te hebben? Doorzaaien. Doorzaaien zorgt er namelijk voor dat het gras jong blijft. Hierdoor heeft het een veel hogere reproductiecapaciteit en daardoor zal mooi vol en dichter groeien. Dit zeg ik alleen maar tegen jou. En ohja, is dat makkelijk? Jazeker, dat is heel makkelijk. Je maait het gras, en je strooit het.


Geheim #3

Hey, wist je dat je drie keer per jaar moet bemesten? Veel mensen doen het alleen in het voorjaar. Dan mogen ze naar buiten, dan is het: het is mooi weer weer, ik ga nu bemesten. Maar het gras heeft heel het jaar door voedingsstoffen nodig. Bemest daarom in het voorjaar in de zomer en vooral ook in het najaar. De laatste bemesting die wordt vaak overgeslagen waardoor het gazon eigenlijk al verzwakt is in het najaar en dan nog zwakker wordt in de winter. Dit zorgt er vervolgens voor dat het in het voorjaar een broeihaard wordt voor onkruid en mos en dat soort zaken, daar heb je toch geen zin in? Weet je wat je doet? Drie keer per jaar bemesten. In het voorjaar, de vroege zomer en in het najaar.

Vorige post Volgende post

 • Louis Hooft
Reacties 3
 • Nys Freddy
  Nys Freddy

  Ik heb ontzettend veel onkruid in mijn gazon! Teveel om met de hand te verwijderen! Dit komt door een buur die zijn tuin laat verwilderen en alle zaadjes komen naar ons toegevlogen!! Hoe krijg k mijn gazon terug onkruid vrij! Want produkten om dit te verwijderen, zonder het gazon te schaden , zijn niet meer op de markt?

 • Roland Vdb
  Roland Vdb

  Gras groeit niet goed

 • Jan Vaas
  Jan Vaas

  Ik heb nogal wat onkruid in mijn tuin. Hoe kan ik dit het beste bestrijden?

Reageer
Naam*
E-mail*
Bericht *
* Verplichte Velden
x
x