Blog

RSS
Top 10-eindejaarsgeschenken voor elke tuinierder

Top 10-eindejaarsgeschenken voor elke tuinierder 0

Het heerlijk avondje is gekomen en de kerstvakantie staat voor de deur. Dé tijd om samen te zijn met je geliefden, lekker te eten en cadeaus uit te wisselen. Maar wat kan het elk jaar weer een uitdaging zijn om het perfecte geschenk te vinden.
 • Louis Hooft
Gazononderhoud in December

Gazononderhoud in December 2

Het einde van het jaar nadert en zo ook het einde van het grasseizoen. Er zijn een paar zaken die je in december nog kunt uitvoeren om in het voorjaar een vliegende start te maken. In deze blog vertel ik je welke dit zijn. Veel tuinierplezier!

 • Louis Hooft
Doe-het-zelf: mulch maken van herfstbladeren

Doe-het-zelf: mulch maken van herfstbladeren 0

Herfst! De tijd is aangebroken dat er meer bladeren op de grond liggen dan er nog aan de boom zitten. Maak van je eigen mulch van gevallen herfstbladeren. Hoe je dat doet, dat lees je hier.
 • Jorn van Valburg
Gazononderhoud in november

Gazononderhoud in november 2

Het grasseizoen is bijna op zijn einde. Daalt de temperatuur tot onder de 10 graden, dan is het tijd om de winterrust in te gaan. Is het nog een paar graden warmer, dan kun je in november nog prima enkele klusjes uitvoeren. In deze blog vertel ik je welke dit zijn. Veel tuinierplezier!

 • Louis Hooft
Waarom eten honden gras?

Waarom eten honden gras? 0

Als hondenbaasje zie je het vast vaak gebeuren: je hond rent het gazon op, maar in plaats van lekker te ravotten gaat hij er bij liggen en begint hij te kauwen op je grassprieten. Honden die gras eten, het komt heel veel voor. Maar waarom doen ze het? Is het slecht voor ze?
 • Louis Hooft
Gazononderhoud in oktober

Gazononderhoud in oktober 5

Oktober is de eerste volledige herfstmaand. De temperatuur daalt, de dagen worden korter, het blad verkleurt en valt ten slotte op de grond. In deze blog leg ik je uit welke klusjes je deze maand nog kunt oppakken. Veel tuinierplezier!

 • Louis Hooft
10x maak je tuin klaar voor de herfst

10x maak je tuin klaar voor de herfst 0

De zon gaat vroeger onder, de lange zomeravonden zijn voorbij en de temperaturen dalen tot het punt dat je toch echt weer een jas aan moet trekken. De herfst is begonnen. Maar ook dit seizoen kent zijn charme. Ook in de tuin. Ik geef je daarom tips om je tuin klaar te maken voor de herfst.
 • Louis Hooft
Holy Moowy: hoe maai je jouw gazon zo strak als een golfbaan?

Holy Moowy: hoe maai je jouw gazon zo strak als een golfbaan? 0

Sla je, net als ik, graag een balletje? Dan weet je hoe een green eruitziet. Een zeer kort gemaaide én goed onderhouden grasmat waarop een bal goed kan rollen. Wil je ook zo’n perfecte grasmat in jouw tuin?
 • Louis Hooft
Gazononderhoud in september

Gazononderhoud in september 2

De vakantie is voorbij. De zomer gaat over in de herfst. Misschien krijgen we eerst nog een mooie nazomer, maar vaak dienen in september de eerste tekenen van de herfst zich aan. De dagen worden korter, kouder en natter. Tijd voor onderhoud aan je gazon! In deze blog leg ik je uit welke klusjes je deze maand nog kunt oppakken.
 • Louis Hooft
5 redenen om een gazon aan te leggen

5 redenen om een gazon aan te leggen 0

Tegenwoordig gaan veel mensen voor een onderhoudsvrije tuin. Tuinen worden betegeld en het (laten) leggen van kunstgras is in opkomst. Maar als je het mij vraagt gaat er helemaal niets boven een fraaie, échte grasmat. In deze blog geef ik je 5 redenen waarom het de moeite waard is om een gazon te hebben.

 • Louis Hooft
Gazononderhoud in augustus

Gazononderhoud in augustus 1

Geef je jezelf lekker even vrijaf deze maand en houd je het bij sproeien? Of kun je niet wachten om die groene vingers van je vrij spel te geven en wil je in je tuin aan de slag? Ook in augustus heeft je gazon onderhoud nodig. In deze blog leg ik je uit welke klusjes je deze maand nog kunt oppakken.
 • Louis Hooft
5x Tuinieren met je kinderen

5x Tuinieren met je kinderen 0

Zitten jouw kinderen veel binnen? Spenderen ze uren voor de tv of op de telefoon of tablet? En wens je soms dat ze wat vaker naar buiten gaan? Laat je kinderen helpen in de tuin. In deze blog geef ik je 5 tips van klusjes die ze prima zelfstandig kunnen uitvoeren of – nog beter – die jullie samen kunnen doen. Op naar quality time met de kids!
 • Louis Hooft
x
x