!!! Wegens grote najaarsdrukte kan het zijn dat uw pakket een dag later verzonden wordt, wij doen ons uiterste best om alles op tijd te versturen.

Blog

RSS
Waarom eten honden gras?

Waarom eten honden gras? 0

Als hondenbaasje zie je het vast vaak gebeuren: je hond rent het gazon op, maar in plaats van lekker te ravotten gaat hij er bij liggen en begint hij te kauwen op je grassprieten. Honden die gras eten, het komt heel veel voor. Maar waarom doen ze het? Is het slecht voor ze?
 • Louis Hooft
Gazononderhoud in oktober

Gazononderhoud in oktober 4

Oktober is de eerste volledige herfstmaand. De temperatuur daalt, de dagen worden korter, het blad verkleurt en valt ten slotte op de grond. In deze blog leg ik je uit welke klusjes je deze maand nog kunt oppakken. Veel tuinierplezier!

 • Louis Hooft
10x maak je tuin klaar voor de herfst

10x maak je tuin klaar voor de herfst 0

De zon gaat vroeger onder, de lange zomeravonden zijn voorbij en de temperaturen dalen tot het punt dat je toch echt weer een jas aan moet trekken. De herfst is begonnen. Maar ook dit seizoen kent zijn charme. Ook in de tuin. Ik geef je daarom tips om je tuin klaar te maken voor de herfst.
 • Louis Hooft
Holy Moowy: hoe maai je jouw gazon zo strak als een golfbaan?

Holy Moowy: hoe maai je jouw gazon zo strak als een golfbaan? 0

Sla je, net als ik, graag een balletje? Dan weet je hoe een green eruitziet. Een zeer kort gemaaide én goed onderhouden grasmat waarop een bal goed kan rollen. Wil je ook zo’n perfecte grasmat in jouw tuin?
 • Louis Hooft
Gazononderhoud in september

Gazononderhoud in september 2

De vakantie is voorbij. De zomer gaat over in de herfst. Misschien krijgen we eerst nog een mooie nazomer, maar vaak dienen in september de eerste tekenen van de herfst zich aan. De dagen worden korter, kouder en natter. Tijd voor onderhoud aan je gazon! In deze blog leg ik je uit welke klusjes je deze maand nog kunt oppakken.
 • Louis Hooft
5 redenen om een gazon aan te leggen

5 redenen om een gazon aan te leggen 0

Tegenwoordig gaan veel mensen voor een onderhoudsvrije tuin. Tuinen worden betegeld en het (laten) leggen van kunstgras is in opkomst. Maar als je het mij vraagt gaat er helemaal niets boven een fraaie, échte grasmat. In deze blog geef ik je 5 redenen waarom het de moeite waard is om een gazon te hebben.

 • Louis Hooft
Gazononderhoud in augustus

Gazononderhoud in augustus 1

Geef je jezelf lekker even vrijaf deze maand en houd je het bij sproeien? Of kun je niet wachten om die groene vingers van je vrij spel te geven en wil je in je tuin aan de slag? Ook in augustus heeft je gazon onderhoud nodig. In deze blog leg ik je uit welke klusjes je deze maand nog kunt oppakken.
 • Louis Hooft
5x Tuinieren met je kinderen

5x Tuinieren met je kinderen 0

Zitten jouw kinderen veel binnen? Spenderen ze uren voor de tv of op de telefoon of tablet? En wens je soms dat ze wat vaker naar buiten gaan? Laat je kinderen helpen in de tuin. In deze blog geef ik je 5 tips van klusjes die ze prima zelfstandig kunnen uitvoeren of – nog beter – die jullie samen kunnen doen. Op naar quality time met de kids!
 • Louis Hooft
De 10 beste cadeaus voor in de tuin!

De 10 beste cadeaus voor in de tuin! 0

Zoals je natuurlijk weet, zijn we bij MOOWY tuin fanaten. In al ons enthousiasme hebben we de 10 beste cadeaus om aan je vrienden met een tuin te geven verzameld! Deze blog is perfect als je inspiratie nodig hebt voor het perfecte cadeau om aan een tuin fan te geven. Uiteraard mag je deze blog ook gebruiken om ideeën op te doen voor een cadeau aan jezelf! 
 • Louis Hooft
Regenwater opvangen en hergebruiken voor het gazon

Regenwater opvangen en hergebruiken voor het gazon 0

Deze blog gaat helemaal over het opvangen van regenwater en het onderzoeken van de voor- en nadelen van deze milieuvriendelijke manier om uw gazon er prachtig en groen uit te laten zien.

 • Louis Hooft
Je tuin sproeien: 10 tips

Je tuin sproeien: 10 tips 0

Een plant heeft water nodig om de voedingsstoffen op te nemen. Hartstikke belangrijk dus! Daarom in deze blog: alles over je tuin sproeien. Want hoe lang sproei je, waarmee en hoe vaak? Hoe kun je water besparen? Waarop moet je letten in de zomer? En in de winter? Ik geef je 10 watertips.
 • Louis Hooft
Tips voor een koelere tuin: tegels eruit, planten erin!

Tips voor een koelere tuin: tegels eruit, planten erin! 0

Wist je dat het in betegelde tuinen tot wel zeven(!) graden warmer wordt dan bij hun beplante buren? Dit komt omdat tegels zonlicht niet doorlaten, maar reflecteren. Bekijk hier de tips voor een koelere tuin.
 • Louis Hooft
x
x