Blog

RSS
Gazononderhoud in juli

Gazononderhoud in juli 1

Zit je deze tijd van het jaar liever in de tuin dan dat je erin werkt? Toch heeft je gazon ook in juli onderhoud nodig. In deze blog leg ik je uit welke klusjes je deze maand nog kunt oppakken en welke je beter kunt laten liggen tot na de zomer. Veel tuinierplezier!

 • Louis Hooft
Maak je tuin summerproof: 7 tips

Maak je tuin summerproof: 7 tips 0

In de zomermaanden leven we meer buiten dan binnen. We zijn buiten totdat het donker wordt, eten buiten, spelen buiten en steken de barbecue en vuurkorf nog eens aan. Is jouw tuin al klaar voor de zomer? Met deze 7 tips maak jij jouw tuin summerproof!
 • Jorn van Valburg
Gazononderhoud in juni

Gazononderhoud in juni 1

Juni! De tijd van lange zomeravonden in de tuin is eindelijk aangebroken! Is jouw gazon al klaar voor dit nieuwe seizoen? Want voordat je kunt genieten, mag je eerst aan de slag. In deze blog leg ik je uit welke klusjes je deze maand nog kunt oppakken. Veel tuinierplezier!
 • Louis Hooft
Maai Mei Niet

Maai Mei Niet 0

Om maar met de deur in huis te vallen: paardenbloemen en een overwoekerd gazon zijn een teken van verwaarlozing, incompetentie en toch ook wel luiheid. Tenminste, die gedachte heerst in onze samenleving. Maar is dat wel terecht?
 • Louis Hooft
Gazononderhoud in mei

Gazononderhoud in mei 0

En toen was het alweer mei. Het is volop voorjaar en het gras groeit lekker door. Recente geschiedenis leert ons dat het deze maand zelfs behoorlijk warm kan worden. Wat betekent dit voor je gazon? In deze blog leg ik je uit welke klusjes je deze maand kunt oppakken.

 • Jorn van Valburg
10 tips voor het creëren van een ecotuin

10 tips voor het creëren van een ecotuin 1

Het wordt een steeds populairder fenomeen: de ecotuin. Een aangelegde tuin die goed is voor mens, dier én milieu. Met een juiste aanpak neemt de ecotuin je juist veel werk uit handen. Lees verder om erachter te komen wat een ecotuin precies is, wat voor voordelen het heeft en 10 tips hoe jij jouw bestaande tuin ecofriendly maakt.
 • Louis Hooft
Gazononderhoud in april

Gazononderhoud in april 0

Het is april en het tuinseizoen is officieel van start gegaan. En we kunnen weer los! Verticuteren, bemesten, grasmaaien, onkruid wieden en gras zaaien. Welke klussen voor een mooier en sterker gazon pak jij deze maand op?
 • Louis Hooft
Grote voorjaarsschoonmaak in de tuin

Grote voorjaarsschoonmaak in de tuin 0

Gooi de tuindeuren open en haal eens diep adem. Aaah, de lente. De eerste warme zonnestralen op je bol, fluitende vogels en de geur van pas gemaaid gras, het hoort er allemaal bij. Maar voordat je op je tuinstoel kunt genieten is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak.
 • Jorn van Valburg
Gazononderhoud na de winter: zo haal je je gazon uit de winterslaap

Gazononderhoud na de winter: zo haal je je gazon uit de winterslaap 0

Merk je het ook? De lente is in aantocht. De eerste warme zonnestralen, narcissen en krokussen schieten uit de grond de lucht in. De hoogste tijd om je gazon uit zijn winterslaap te halen. Met deze tips is jouw grasmat zo klaar voor het voorjaar!
 • Louis Hooft
Gazononderhoud in maart

Gazononderhoud in maart 3

Hoera, we mogen weer! Nu de winter (bijna) voorbij is en de temperaturen het toelaten kunnen we weer lekker in de tuin aan de slag. Heb jij het ook zo gemist? Ik wel! Daarom vertel ik je in deze blog welke klussen je in maart allemaal kunt oppakken. Veel tuinierplezier!
 • Louis Hooft
Zo onderhoud je je grasmaaier

Zo onderhoud je je grasmaaier 0

Wil je dat je grasmaaier extra lang meegaat? Dan is goed onderhoud cruciaal! Je verlengt niet alleen de levensduur, maar je bespaart ook op eventuele reparatiekosten. Hoe je deze handige helper op z’n best laat presteren lees je hier.
 • Louis Hooft
Dit gebeurt er met je gazon tijdens de winter

Dit gebeurt er met je gazon tijdens de winter 0

In januari, februari en maart is je gazon in winterslaap. Wat gebeurt er precies in deze periode? Blijft het gras groeien? Zorgen vorst en sneeuw voor schade? Welk onderhoud kun je wél uitvoeren? In deze blog leg ik je uit waar je grasmat doorheen gaat en geef ik antwoord op veelgestelde vragen over het onderhoud van het gazon in de winterperiode.
 • Louis Hooft
x
x