Blog

RSS
8 tips voor een vogelvriendelijke tuin

8 tips voor een vogelvriendelijke tuin 0

Wil je meer vogels in de tuin? Door een grasmat aan te leggen komen ze vanzelf. Met deze 8 tips creëer jij zelf ook een vogelvriendelijke tuin. 
 • Louis Hooft
Het gazon winterklaar maken

Het gazon winterklaar maken 13

In deze blog wil ik meer duidelijkheid creëren over waar we in het latere najaar precies rekening mee moeten houden om het gazon klaar te stomen voor de winter. Zodoende komt het gazon volgend voorjaar veel sneller en sterker terug uit de winterslaap!
 • Louis Hooft
4 tips voor je gazon in de winter

4 tips voor je gazon in de winter 0

Waarschijnlijk ontkom je er niet aan, bladeren op het gazon. Blad wat op het gazon wordt gelaten zal werken als een verstikkende deken. Ook blijft het onder het blad te lang vochtig waardoor het een broeihaard wordt voor schimmels en ziektes.
 • Louis Hooft
Het najaar, een toptijd voor het gazon!

Het najaar, een toptijd voor het gazon! 5

Afhankelijk van de schade aan het gazon moet je het oplappen voor de winter.  Wanneer meer dan 30% van het gazon kapot is kan je het beste verticuteren, doorzaaien & bemesten. 

 • Louis Hooft
Vakantie in eigen tuin!

Vakantie in eigen tuin! 2

Omdat veel zomervakanties dit jaar niet door gaan deel ik graag mijn twee favoriete activiteiten in de tuin, uiteraard speelt het gazon een centrale rol!

 • Louis Hooft
Grasmaaien in de zomer

Grasmaaien in de zomer 5

Een nieuw of een bestaand gazon moet je niet alleen voeden maar ook frequent en consequent maaien om het gezond te houden. 
 • Louis Hooft
Zo hou je het gazon Tip Top in orde deze zomer

Zo hou je het gazon Tip Top in orde deze zomer 6

Lees hier alles over wat je in de zomer kan doen in het gazon. Hoe zorg je voor een groen en gezond gazon in de drogere en warme periodes.
 • Louis Hooft
 • Tags: zomer
Last van paddestoelen in het gazon?

Last van paddestoelen in het gazon? 0

Paddestoelen in het gazon, voor velen is het frustrerend om ze in het gazon te hebben. Dit is begrijpelijk maar de meeste paddestoelen vormen niet een directe bedreiging voor het gazon!
 • Louis Hooft
3 geheimen voor een prachtig gazon

3 geheimen voor een prachtig gazon 3

Ken jij de drie geheimen voor een mooi vol gazon? Ik heb voor jou 3 geheimen die ik erg graag met je wilt delen.

 • Louis Hooft
Gazononderhoud hoeft niet moeilijk te zijn

Gazononderhoud hoeft niet moeilijk te zijn 25

Een mooi groen gazon realiseren en onderhouden. Voor veel mensen lijkt het een hele grote opgave. Maar dat valt eigenlijk echt wel mee. Het gazon heeft slechts een paar dingen nodig. Die leggen we hier stap voor stap voor je uit.

 • Louis Hooft
5 nuttige lente TIPS voor een stralend gazon

5 nuttige lente TIPS voor een stralend gazon 2

In deze blog vind je onze belangrijkste gazon tips om het hele seizoen te kunnen genieten van een gazon waardig voor barbecues en partijen!
 • Louis Hooft
Wat moet je doen met het gazon na de winter?

Wat moet je doen met het gazon na de winter? 4

Door winterweer en verslechterde levensomstandigheden zal je gazon, hier en daar afsterven. Met als resultaat bruine en kale plekken. Het is heel normaal dat je na de winter het gazon hier en daar moet repareren. 
 • Louis Hooft
x
x